AIDA 2 STER Freedive Opleiding

De eerste stap om te ontdekken waarom freediven steeds populairder wordt om de wereld onder water te verkennen, is om de AIDA 2 ster Freedive opleiding te volgen.

Wat houdt de AIDA 2* Freediver opleiding in?

AIDA is sinds 1992 de norm voor internationaal erkende freedive opleidingen en competities (zie AIDA website). In onze AIDA Freedive opleidingen staan veiligheid, kwaliteit en plezier voorop. We gaan je leren om op comfortabele en plezierige wijze de cursusdoelen te bereiken. Je zal verbaasd zijn over wat je met je lichaam en geest kan bereiken en hoe snel je vooruitgang kan boeken. Bij freediven draait het om ontspanning en vertrouwen; wij nemen de tijd voor je om het in je eigen tempo te leren. Het is ook mogelijk om alleen ook alleen het zwembad deel afronden voor de AIDA 2* pool certificering.

De AIDA 2* opleiding bestaat uit een deel theorie, twee zwembad sessies en drie diepte sessies. Het theorie gedeelte kan je ter voorbereiding thuis alvast doen. Tijdens de zwembadsessies gaan we aan de slag met statisch en dynamisch freediven en worden ontspannings, zwem- en reddingsvaardigheden aangeleerd. In de diepte sessies worden o.a. de klaartechnieken, redding- en zwemtechnieken aangeleerd. We gaan ook kennis maken met de freedive disciplines free immersion en constant weight met vinnen.

De AIDA 2* freediver bestaat uit drie hoofdonderdelen:
 • Theorie Waarbij je zelfstandig kennis met de AIDA handleiding kennis op doet over de theorie van freediven. Ook krijg je theorielessen van je instructeur.
 • Zwembad lessen Waarin je technieken aanleert om comfortabel je adem in te houden en om zowel een static als een dynamic apnea freedive te maken.
 • Buitenwater lessen (of in duiktoren)
  Om free immersion en constant weight freedives te oefenen, en waarbij je correcte veiligheidsprocedures met je buddy aanleert.

Vereisten: 2 minuten STA; 40 meter DYN, 12-20 meter CWT, theorie examen

Prijzen:
AIDA 2* Volledig:
389 Euro (incl AIDA certificering)
AIDA 2* Pool only: 219 Euro (incl AIDA certificering)

Aanvullende informatie over de AIDA2* Freediver opleiding:

Na de cursus ben je in staat comfortabel naar een diepte te duiken van 12 tot 20 meter. In Nederland kunnen we in de zomermaanden in buitenwater duiken. Als het te koud is of als je liever niet buiten wil duiken, kunnen we gebruik maken van een diep indoor zwembad (duiktoren) zoals Dive4life of Transfo. De entree voor de duiktoren is niet inbegrepen in de standaard cursusprijs. We proberen de diepte sessies op een dag in te plannen.

De AIDA 2* opleiding is inclusief:
 • Diverse freedive uitrusting om te testen
 • Persoonlijke begeleiding, max 4 cursisten per instructeur
 • (onderwater) videos van je duiken
 • Entree zwembad (zwembad deel)
 • zwembad wetsuit, masker, snorkel, vinnen, lood, loodgordel *
 • Praktijk en theorie examen
 • DAN duikverzekering voor cursisten

De AIDA 2* opleiding is exclusief:
 • Brevetkosten bij AIDA (als je de doelen hebt behaald)
 • Huur wetsuit voor buitenwater of in de duiktoren *
 • Entree duiktoren.

* Tijdens de Freediver cursus leer je om met een masker, snorkel en vinnen te duiken (inbegrepen in de cursus). Mogelijk wordt er ook gebruik maakt van een wetsuit en een loodgordel. Uitrusting gebruiken die speciaal voor freediving ontworpen is, is natuurlijk het beste. Tijdens deze cursus kun je ook de snorkeluitrusting gebruiken die je mogelijk al in bezit hebt. Tegen een geringe vergoeding kan je ook goede freedive materialen bij ons huren of aanschaffen.

Ingangseisen: Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met snorkelen, freediven of andere (water)sporten. Om je in te schrijven voor de AIDA 2 ster opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn (16-17 jaar met toestemming van ouder/verzorger). Als je jonger dan 16 bent kun je meedoen aan de PADI Basic Freediver-cursus of een van de AIDA youth opleidingen.

Als je al in het bezit van het AIDA1 of PADI FD BASIC certificaat of een vergelijkbare certificering van een erkende freedive organisatie (zoals SSI of pure apnea), dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkorte opleiding tegen gereduceerd tarief.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of als je nog verdere vragen hebt.

In onderstaande videos zie je wat je kan verwachten bij het diepte onderdeel van de AIDA/PADI freedive opleidingen in Dive4life en Diveworld: