PADI FREEDIVER Opleiding

De eerste stap om te ontdekken waarom freediven steeds populairder wordt om de wereld onder water te verkennen, is om de PADI Freediver opleiding te volgen.

Wat houdt de PADI Freedive opleiding in?

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. In onze PADI Freediver opleiding staan veiligheid, kwaliteit en plezier voorop. We gaan je leren om op comfortabele en plezierige wijze de cursusdoelen te bereiken. Je zal verbaasd zijn over wat je met je lichaam en geest kan bereiken en hoe snel je vooruitgang kan boeken. Bij freediven draait het om ontspanning en vertrouwen; wij nemen de tijd voor je om het in je eigen tempo te leren.

De PADI Freediver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:
 • Theorie
  Waarbij je aan de hand van de PADI Freediver Touch™ zelfstandig kennis op doet over de basisbeginselen van freediven. (Het kan ook zijn dat je instructeur klassikaal theorieles geeft).
 • Zwembad lessen
  Waarin je technieken aanleert om comfortabel je adem in te houden en om zowel een static als een dynamic apnea freedive te maken. Het doel: Een static apnea van 90 seconden en een dynamic apnea freedive van 25 meter.
 • Buitenwater lessen (of in duiktoren)
  Om free immersion en constant weight freedives te oefenen, en waarbij je correcte veiligheidsprocedures met je buddy aanleert. Het doel: comfortabel en veilig duiken naar 10 tot 16 meter diepte (constant weight).

Prijs: 489 Euro (incl PADI Touch)
Kijk ook eens naar AIDA2 als voordeliger alternatief.

Aanvullende informatie over de freedive opleiding:

De PADI Freediver opleiding bestaat uit een deel theorie, twee zwembad sessies en drie buitenwater (diepte) sessies. Het theorie gedeelte kan je ter voorbereiding thuis alvast doen. Tijdens de zwembadsessies gaan we aan de slag met statisch en dynamisch freediven en worden klaartechnieken en reddingsvaardigheden aangeleerd. In het buitenwater gaan we in 2 sessies de diepte in en worden redding- en zwemtechnieken aangeleerd. Je gaat ook kennis maken met de freedive disciplines free immersion en constant weight met vinnen. In de cursus leef je om comfortabel naar een diepte te duiken van 10 tot 16 meter.

In Nederland kunnen we in de zomermaanden in buitenwater duiken. Als het te koud is of als je liever niet buiten wil duiken, kunnen we gebruik maken van een diep indoor zwembad (duiktoren) zoals Dive4life. De extra kosten voor de les en entree in de duiktoren zijn niet inbegrepen in de standaard cursusprijs. We proberen de sessies op een dag in te plannen. Wil je geen diepte doen dan is de basic freediver iets voor jou.

De PADI Freediver opleiding is inclusief:
 • PADI Freediver Touch (digitale theorie handleiding)
 • Brevettering bij PADI (als je aan de doelen hebt voldaan)
 • Diverse freedive uitrusting om te testen
 • Persoonlijke begeleiding, max 4 cursisten per instructeur
 • (onderwater) videos van je duiken
 • Entree zwembad (zwembad deel)
 • zwembad wetsuit, masker, snorkel, vinnen, lood, loodgordel *
 • DAN freedive verzekering voor cursisten

De PADI Freediver opleiding is exclusief:
 • Vervoer van en naar de locaties
 • Huur wetsuit voor buitenwater of in de duiktoren *
 • Entree duiktoren (diepte sessies)

* Tijdens de Freediver-cursus leer je om met een masker, snorkel en vinnen te duiken. Mogelijk wordt er ook gebruik maakt van een wetsuit en een loodgordel. Uitrusting gebruiken die speciaal voor freediving ontworpen is, is natuurlijk het beste. Tijdens deze cursus kun je ook de snorkeluitrusting gebruiken die je mogelijk al in bezit hebt. Tegen een geringe vergoeding kan je ook goede freedive materialen bij ons huren of aanschaffen.

Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met snorkelen, freediven of andere (water)sporten. Om je in te schrijven voor de PADI Freediver opleiding moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Als je 12 jaar bent of ouder kun je meedoen aan de PADI Basic Freediver-cursus.

Als je al in het bezit van het PADI Freediver BASIC certificaat of een vergelijkbare certificering van een erkende freedive organisatie (zoals SSI of AIDA), dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkorte opleiding tegen gereduceerd tarief.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of als je nog verdere vragen hebt.

In onderstaande videos zie je wat je kan verwachten bij het diepte onderdeel van de PADI freedive opleidingen in Dive4life en Diveworld: