AIDA 3 STER FREEDIVE Opleiding

De AIDA 3 STER advanced Freediver cursus is ontwikkeld om je de mogelijkheid te bieden je freedive vaardigheden in een beheerst tempo te verfijnen en te verbeteren. Je wordt steeds beter in de sport en je komt steeds meer te weten over hoe je lichaam op één ademteug presteert.

Wat houdt de AIDA 3* Advanced freedive opleiding in?

AIDA is sinds 1992 de norm voor internationaal erkende freedive opleidingen en competities (zie AIDA website). In onze AIDA 3* Advanced Freediver opleiding staan veiligheid, kwaliteit en plezier voorop. We gaan je leren om op comfortabele en plezierige wijze de cursusdoelen te bereiken. Bij freediven draait het om ontspanning en vertrouwen; wij nemen de tijd voor je om het in je eigen tempo te leren.

Vereisten voor deelname AIDA 3*

 • Minimaal 18 jaar oud (16 of 17 jaar met toestemming ouders/verzorgers)
 • Kan 200m non-stop zwemmen zonder vinnen of 300m met masker, snorkel & vinnen
 • in bezit van AIDA 2 brevet of vergelijkbaar brevet van een andere organisatie (na crossover evaluatie)
De AIDA 3* Advanced Freediver-cursus bestaat uit 3 onderdelen:
 • Theorie
  Waarbij je aan de hand van de AIDA3 handleiding zelfstandig kennis op doet. (De instructeur geeft daarnaast ook lessen voor elke sessie).
 • Zwembad lessen Je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je static en dynamic apnea vaardigheden.
 • Buitenwater lessen (of in duiktoren zoals NEMO33)
  Naast aanvullende buddyprocedures en reddingstechnieken oefen je de freefall techniek voor diepere free immersion en constant weight duiken.
  Doel: Constant weight freedive naar 24-30 meter

Vereisten: 2:45 minuten STA; 55 meter DYN, 24 meter CWT, theoretisch examen

Prijs: 489 Euro (incl AIDA kosten)

De AIDA3 Advanced Freediver opleiding is inclusief:
 • Examens en brevetteringskosten AIDA
 • AIDA3 handleiding
 • Diverse freedive uitrusting om te testen
 • Persoonlijke begeleiding, max 4 cursisten per instructeur
 • Video analyse van je techniek
 • Entree zwembad (zwembad deel)
 • Gebruik freedive materialen *
 • DAN freedive verzekering voor cursisten

De AIDA3 Advanced Freediver opleiding is exclusief:
 • Entree duiktoren (toeslag indien het diepte deel van de opleiding in een duiktoren wordt gedaan)
 • Wetsuit huur buitenwater / duiktoren
 • Reis & verblijfkosten (carpool vaak wel mogelijk)

* Tijdens deze cursus kun je snorkeluitrusting gebruiken die je mogelijk al in bezit hebt, maar voor de advanced freediver cursus is het sterk aangeraden om speciale freedive materialen te gebruiken zoals een laag volume masker en lange vinnen. Tegen een geringe vergoeding kan je ook goede freedive materialen bij ons huren of aanschaffen.

In onderstaande videos een impressie van wat je kan verwachten bij het diepte onderdeel van de PADI/AIDA advanced freediver opleiding in Dive4life of in een van de Nederlandse meren:

Aanvullende informatie over de AIDA 3* Advanced Freediver opleiding:

De AIDA 3* Advanced Freediver opleiding bestaat uit een theorie, twee zwembad sessies en vier buitenwater (diepte) sessies. Het theorie gedeelte kan je ter voorbereiding thuis alvast bestuderen. Tijdens de zwembadsessies gaan we verder met statisch en dynamisch freediven en worden gevorderde klaartechnieken en reddingsvaardigheden aangeleerd. In het buitenwater gaan we in vier sessies de diepte in en worden gevorderde reddings- en freefall technieken aangeleerd. We gaan ook de techniek voor free immersion en constant weight duiken verder verfijnen. Na het behalen van de cursus ben je in staat comfortabel naar een diepte te duiken van 24 tot 30 meter.

In Nederland kunnen we in de zomermaanden in buitenwater duiken. Als het te koud is of als je liever niet in buitenwater wil duiken kunnen we gebruik maken van een diep indoor zwembad (duiktoren) zoals Dive4life. De extra kosten voor de les en entree in het indoor zwembad zijn niet inbegrepen in de standaard cursusprijs.

Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede lichamelijke conditie hebben. Ook dien je in het bezit te zijn van de een AIDA2 brevet of gelijkwaardig (SSI, PADI, Pure Apnea, etc). Je kan bij Tangaroa de EFR cursus ook gecombineerd met de Advanced Freediver cursus volgen. Als je jonger bent kan je meedoen aan de PADI Basic Freediver-cursus of het AIDA youth programma.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of als je nog verdere vragen hebt.