PADI ADVANCED FREEDIVER Opleiding

De PADI Advanced Freediver-cursus is ontwikkeld om je de mogelijkheid te bieden je freedive vaardigheden in een beheerst tempo te verfijnen en te verbeteren. Je wordt steeds beter in de sport en je komt steeds meer te weten over hoe je lichaam op één ademteug presteert.

Wat houdt de PADI Advanced freediver opleiding in?

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. In onze PADI Advanced Freediver opleiding staan veiligheid, kwaliteit en plezier voorop. We gaan je leren om op comfortabele en plezierige wijze de cursusdoelen te bereiken. Bij freediven draait het om ontspanning en vertrouwen; wij nemen de tijd voor je om het in je eigen tempo te leren.

De PADI Advanced Freediver-cursus bestaat uit 3 hoofdonderdelen:
 • Theorie
  Waarbij je aan de hand van de PADI Freediver Touch™ zelfstandig kennis op doet over de basisbeginselen van freediven. (Het kan ook zijn dat je instructeur klassikaal theorieles geeft).
 • Zwembad lessen
  Je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je static en dynamic apnea vaardigheden.
  Doel: een static apnea van 2:30 min. en een dynamic apnea freedive van 50 meter (jonger dan 18 jaar: 2 min/40m).
 • Buitenwater lessen (of in duiktoren)
  Naast aanvullende buddyprocedures en reddingstechnieken oefen je om diepere free immersion en constant weight freedives te maken.
  Doel: Constant weight freedive naar 20 meter (15 meter voor freedivers jonger dan 18 jaar).

Prijs: 309 Euro (excl Touch en PADI brevetteringskosten)

Aanvullende informatie over de PADI Advanced Freediver opleiding:

De PADI Advanced Freediver opleiding bestaat uit een deel theorie, twee zwembad sessies en twee buitenwater (diepte) sessies. Het theorie gedeelte kan je ter voorbereiding thuis alvast doen. Tijdens de zwembadsessies gaan we verder met statisch en dynamisch freediven en worden gevorderde klaartechnieken en reddingsvaardigheden aangeleerd. In het buitenwater gaan we in twee sessies de diepte in en worden gevorderde reddings- en freefall technieken aangeleerd. We gaan ook de techniek voor free immersion en constant weight duiken verder verfijnen. Na de cursus ben je in staat comfortabel naar een diepte te duiken van 20 tot 24 meter. In Nederland kunnen we in de zomermaanden in buitenwater duiken. Als het te koud is of als je liever niet in buitenwater wil duiken kunnen we gebruik maken van een diep indoor zwembad (duiktoren) zoals Dive4life. De extra kosten voor de les en entree in het indoor zwembad zijn niet inbegrepen in de standaard cursusprijs. We proberen de sessies op een dag in te plannen.

De PADI Advanced Freediver opleiding is inclusief:
 • Examens
 • Diverse freedive uitrusting om te testen
 • Persoonlijke begeleiding, max 4 cursisten per instructeur
 • Entree zwembad (zwembad deel)
 • DAN duikverzekering voor cursisten **
De PADI Advanced Freediver opleiding is exclusief:
 • Wetsuit, duikmasker, snorkel, vinnen, lood, loodgordel *
 • PADI Freediver Touch (digitale theorie handleiding)
 • Entree duiktoren (toeslag indien het buitenwater deel van de opleiding in een duiktoren wordt gedaan)
 • Brevettering bij PADI (30 Euro, als je aan de doelen hebt voldaan)

* Tijdens deze cursus kun je nog snorkeluitrusting gebruiken die je mogelijk al in bezit hebt, maar voor de advanced freediver cursus is het sterk aangeraden om speciale freedive materialen te gebruiken. Tegen een geringe vergoeding kan je ook goede freedive materialen bij ons huren of aanschaffen.

** Als je gebruik wil maken van de gratis DAN freedive verzekering voor cursisten kan je dit voorafgaand aan de opleiding aan te geven zodat we je kunnen aanmelden bij DAN.

Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede lichamelijke conditie hebben. Je dient in het bezit te zijn van de een PADI Freediver brevet of gelijkwaardig (SSI, AIDA, Pure Apnea, etc). Je moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je kan bij Tangaroa de EFR cursus ook gecombineerd met de Advanced Freediver cursus volgen. Om je in te schrijven voor de PADI Advanced Freediver opleiding moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Vanaf 12 jaar kan je meedoen aan de PADI Basic Freediver-cursus.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of als je nog verdere vragen hebt.

In onderstaande video een impressie van wat je kan verwachten bij het diepte onderdeel van de PADI Advanced freedive opleiding in Dive4life: