PADI ADVANCED FREEDIVER Opleiding

De PADI Advanced Freediver cursus is ontwikkeld om je de mogelijkheid te bieden je freedive vaardigheden in een beheerst tempo te verfijnen en te verbeteren. Je wordt steeds beter in de sport en je komt steeds meer te weten over hoe je lichaam op één ademteug presteert.

Wat houdt de PADI Advanced freediver opleiding in?

De PADI Advanced Freediver opleiding bestaat uit een deel theorie, twee zwembad sessies en twee buitenwater (diepte) sessies. Het theorie gedeelte kan je ter voorbereiding thuis alvast doen. Tijdens de zwembadsessies gaan we verder met statisch en dynamisch freediven met video analyse en worden gevorderde klaartechnieken en reddingsvaardigheden aangeleerd. In het buitenwater gaan we in twee sessies de diepte in en worden gevorderde reddings- en freefall technieken aangeleerd. We gaan ook de techniek voor free immersion en constant weight duiken verder verfijnen. Na afronding van de opleiding ben je in staat comfortabel naar een diepte te duiken van 20 tot 24 meter.

De PADI Advanced Freediver-cursus bestaat uit 3 hoofdonderdelen:
 • Theorie
  Waarbij je aan de hand van de PADI Freediver Touch™ zelfstandig kennis op doet over de basisbeginselen van freediven. (Het kan ook zijn dat je instructeur klassikaal theorieles geeft).
 • Zwembad lessen
  Je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je static en dynamic apnea vaardigheden.
  Doel: een static apnea van 2:30 min. en een dynamic apnea freedive van 50 meter (jonger dan 18 jaar: 2 min/40m).
 • Buitenwater lessen (of in duiktoren)
  Naast aanvullende buddyprocedures en reddingstechnieken oefen je om diepere free immersion en constant weight freedives te maken.
  Doel: Constant weight freedive naar 20-24 meter (15 meter voor freedivers jonger dan 18 jaar).

Prijs: 499 Euro (incl PADI Touch & brevetkosten)
Zie ook AIDA3 voor een voordeliger alternatief

Aanvullende informatie over de PADI Advanced Freediver opleiding:

In Nederland kunnen we in de zomermaanden in buitenwater duiken. Als het te koud is of als je liever niet in buitenwater wil duiken kunnen we gebruik maken van een diep indoor zwembad (duiktoren) zoals Dive4life of Nemo33. De extra kosten voor de les en entree in een diepere indoor duiktoren zijn niet inbegrepen in de standaard cursusprijs. We proberen de sessies op een dag in te plannen.

De PADI Advanced Freediver opleiding is inclusief:
 • PADI Freediver Touch (digitale theorie handleiding)
 • Diverse freedive uitrusting om te testen
 • Persoonlijke begeleiding, max 4 cursisten per instructeur
 • Video analyse van je techniek
 • Entree zwembad (zwembad deel)
 • Gebruik freedive materialen*
 • DAN duikverzekering voor cursisten
 • Examens
De PADI Advanced Freediver opleiding is exclusief:
 • Vervoer van en naar locaties
 • Entree duiktoren (toeslag indien het diepte deel van de opleiding in een duiktoren wordt gedaan)
 • Optioneel: extra dieptesessie in Nemo33 (standaard in open water of Dive4life)

* Tijdens deze cursus kun je nog snorkeluitrusting gebruiken die je mogelijk al in bezit hebt, maar voor de advanced freediver cursus is het sterk aangeraden om speciale freedive materialen te gebruiken zoals een laag volume masker en lange vinnen. Tegen een geringe vergoeding kan je ook goede freedive materialen bij ons huren of aanschaffen.

Vereisten: Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede lichamelijke conditie hebben. Ook dien je in het bezit te zijn van de een PADI Freediver brevet of gelijkwaardig (SSI, AIDA, Pure Apnea, etc). Tot slot moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je kan bij Tangaroa de EFR cursus ook gecombineerd met de Advanced Freediver cursus volgen. Om je in te schrijven voor de PADI Advanced Freediver opleiding moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Vanaf 12 jaar kan je meedoen aan de PADI Basic Freediver-cursus.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of als je nog verdere vragen hebt.

In onderstaande videos een impressie van wat je kan verwachten bij het diepte onderdeel van de PADI Advanced freedive opleiding in Dive4life of in een van de Nederlandse meren: